Taco polévka
Nejpodzimnější polévka, kterou známe. Zahřeje Vás na těle i na duši. A je vážně fantastická.
Autorkou tohoto receptu je Janina Černá @cukrfree, my ho máme pouze půjčený, ale naprosto jsme si ho zamilovali.
- 500 g hovězího mletého masa (Maso Vojenice)
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 2 plechovky rajčat
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 konzerva červených fazolí (Bioline) - nebo kukuřice
- 500 ml hovězího vývaru (Konečně vývar)
- olivový olej (Lozano Červenka)
- římský kmín, mletá paprika, oregáno, sůl, pepř (Grešík)
- 1 avokádo
- 150 g sýra Zlatá Praha
- čerstvý koriandr
- Creime Fraiche (Ježkův statek)
V hrnci si na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme mleté maso a opékáme. Když nám maso mírně zhnědne, přidáme nasekanou chilli papričku, koření a chvíli restujeme. Za další tři minuty přisypeme obě papriky nakrájené na kostičky. Po pár dalších minutách zalijeme vývarem a přidáme rajčata. Vaříme na středním plameni asi 25 minut. Mezitím si najemno nasekáme česnek, který přidáme až skoro na konci. Nakonec přidáme fazole a ještě duchutíme solí a pepřem.
Podáváme s nakrájeným avokádem, nastrouhaným sýrem, zakysanou smetanou a koriandrem.
Selský krám s.r.o.
Zanechte nám váš názor