Taco polévka

Taco polévka

Nejpodzimnější polévka, kterou známe. Zahřeje Vás na těle i na duši. A je vážně fantastická.
Autorkou tohoto receptu je Janina Černá @cukrfree, my ho máme pouze půjčený, ale naprosto jsme si ho zamilovali.

  • 500 g hovězího mletého masa (Maso Vojenice)
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 plechovky rajčat
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 konzerva červených fazolí (Bioline) - nebo kukuřice
  • 500 ml hovězího vývaru (Konečně vývar)
  • olivový olej (Lozano Červenka)
  • římský kmín, mletá paprika, oregáno, sůl, pepř (Grešík)
  • 1 avokádo
  • 150 g sýra Zlatá Praha
  • čerstvý koriandr
  • Creime Fraiche (Ježkův statek)

V hrnci si na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme mleté maso a opékáme. Když nám maso mírně zhnědne, přidáme nasekanou chilli papričku, koření a chvíli restujeme. Za další tři minuty přisypeme obě papriky nakrájené na kostičky. Po pár dalších minutách zalijeme vývarem a přidáme rajčata. Vaříme na středním plameni asi 25 minut. Mezitím si najemno nasekáme česnek, který přidáme až skoro na konci. Nakonec přidáme fazole a ještě duchutíme solí a pepřem.

Podáváme s nakrájeným avokádem, nastrouhaným sýrem, zakysanou smetanou a koriandrem.

Selský krám s.r.o.


Zanechte nám váš názor

* Souhlasím se zpracováním svých osobních údajů pro účely poskytnutí služby podle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů a dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (GDPR).