Plněné bramborové knedlíky s kedlubnovým zelím s jablky a zázvorem

Plněné bramborové knedlíky s kedlubnovým zelím s jablky a zázvorem

Venku se nám dnes ohlásil podzim a my dostali chuť na pořádné jídlo. A protože byla u nás v krámě velká várka kedluben, tak to bylo jasné. Kedlubnové zelí s jablky a zázvorem. A k tomu jednoznačně plněné knedlíky. Protože my plněné knedlíky milujeme.

Plněné knedlíky
  • 1 kg brambor
  • hrubá mouka
  • 1 vejce
  • sůl
  • vepřová kýta (Pelant Žalmanov)
  • čerstvý špenát
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku

Brambory si uvaříme ve slupce. Necháme mírně zchladit. Poté je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vejce a zapracováváme hrubou mouku. Dělám to vždy od oka, aby těsto mělo pružnou, ovšem pevnou konzistenci. Těsto nechám odpočinout. Mezitím si cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme vepřovou kýtu na malé kostičky a restujeme. Přendáme do mističky a do pánve vsypeme špenát a nadrcený česnek. Chvíli podusíme. Přendáme do druhé mističky. Z těsta si vytvarujeme stejné kuličky.
Každou rozplácneme a naplníme vepřovou kýtou a špenátem. Knedlíky vaříme v osololené vodě cca 15 minut.


Kedlubnové zelí s jablky a zázvorem
  • 4 kedlubnny
  • 2 jablka
  • kousek zázvoru
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička octa
  • sůl

Kedlubny a jablka si nastrouháme a vsypeme do hrnce, vlijeme trochu vody a necháme cca 10 minut dusit. Poté přidáme cukr, trochu soli a trochu strouhaného zázvoru. Dusíme dalších 10 minut. Nakonec přidáme trochu octa a dochutíme podle potřeby. Toto zelí je nejlepší s restovanou cibulkou.

Selský krám s.r.o.


Zanechte nám váš názor

* Souhlasím se zpracováním svých osobních údajů pro účely poskytnutí služby podle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů a dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (GDPR).