Kořeněné kari s krevetami
Recept který Vám dnes představíme, jsem vařila tento víkend poprvé a to z jediného důvodu. Měla jsem hroznou chuť na něco pálivého, kořeněného a zároveň díky kokosovému mléku jemného. Indická kuchyně je moje oblíbená, tak doufám, že si jí oblíbíte i Vy.
- Krevety s marinádou
- 200 g krevet (já si teď oblíbila uzené krevety)
- citronová šťáva
- 2 stroužky česneku
- olej
- 1 lžička kurkumy (Grešík)
- sůl
- 2 cibule
- stroužek česneku
- 1 lžička římského kmínu (Grešík)
- 1 chilli paprička
- 3 hřebíčky (Grešík)
- mletý koriandr (Grešík)
- koření Garam Masala (Grešík)
- 3 lžíce protlaku
- 200 ml vody nebo vývaru
- 250 ml kokosového mléka
- cizrna, nebo červená čočka
- čerstvý koriandr
Krevety si naložíme alespoň hodinu dopředu do marinády z oleje, nasekaného česneku, lžičku kurkumy, citrónové šťávy a soli.
Cibuli si nakrájíme najemno a restujeme na oleji, dokud nezačne chytat barvu, přidáme česnek, římský kmín, hřebíček a chilli papričku. Promícháme a přidáme koriandr a koření garam masala. Chvíli restujeme. Přidáme vodu nebo vývar a protlak. Pořádně rozmícháme. Vlijeme kokosové mléko a necháme vařit cca 20 minut. Do omáčky vsypeme červenou čočku, nebo sterilovanou okapanou cizrnu a ještě provaříme. Dochutíme solí.
Krevety si orestujeme na pánvi, nemusíme přidávat olej, jen vlijeme celou marinádu.
Když jsou krevety hotové, nandáme si na talíř kari, posypeme krevetami a čerstvým koriandrem.
Selský krám s.r.o.
Zanechte nám váš názor